Contactpersoon module

Profile photo of Ad Boeren
Ad Boeren

Wilt u meer informatie of langskomen op gesprek, mail dan met ons.

Subsidiëring van staf- en docentenmobiliteit

EP-Nuffic
Kortenaerkade 11
2518 AX Den Haag
www.internationalisering.nl


Subsidiëring van staf- en docentenmobiliteit

Voor docenten en stafleden in het hoger onderwijs is een verblijf aan een buitenlandse onderwijsinstelling vaak bijzonder inspirerend en leerzaam. Hetzelfde geldt voor samenwerking met buitenlandse collega’s via moderne communicatiemiddelen. Deze module biedt een overzicht van subsidiemogelijkheden hiervoor. Ook bevat hij enkele ervaringsverhalen.

Doelgroep

Beginnende docenten en stafleden die een verblijf in het buitenland overwegen óf internationale samenwerking zoeken via digitale netwerken.

Doelen van staf- en docentenmobiliteit in het hoger onderwijs

  • Kennis nemen van buitenlandse onderwijsprogramma’s en lesmethodes;
  • Ervaring opdoen in de omgang met buitenlandse collega’s en studenten;
  • Een ruimere blik krijgen op de (onderwijs)wereld;
  • De eigen professionalisering verder ontwikkelen.

Wat biedt deze module u?

Nadat u deze module hebt gevolgd:

  • weet u wat erbij komt kijken als u een tijdje wilt verblijven aan een buitenlandse instelling óf als u virtueel wilt samenwerking met zo’n instelling;
  • heeft u kennis van de Europese subsidieprogramma’s voor uitgaande mobiliteit;
  • weet u hoe u een subsidieaanvraag moet indienen;
  • weet u hoe u na afloop van het verblijf of de samenwerking financiële verantwoording moet afleggen aan de subsidieverstrekker.

Voorkennis

Voor deze module heeft u geen specifieke voorkennis nodig. Wel is het handig als u bekend bent met het onderwerp internationalisering in het hoger onderwijs. Om deze module te volgen, moet u zich eerst geregistreerd hebben bij EP-Nuffic Academy. U hoeft dit maar één keer te doen. Registreer u bij EP-Nuffic Academy. Nadat u bent ingelogd, bent u automatisch ingeschreven voor deze module.

-----------------------
Een verblijf aan een buitenlandse universiteit of hogeschool is een verrijkende ervaring zo blijkt uit reacties van docenten en stafleden die in het kader van Europese subsidieprogramma’s een tijd  lang aan een buitenlandse partnerinstelling verbleven. Deze module beoogt docenten en stafleden te informeren over verschillende aspecten van uitgaande mobiliteit en over de hiervoor beschikbare financieringsbronnen.