Wereldburgerschap in het primair onderwijs

Leerlingen moeten leren omgaan met verschillen en overeenkomsten; in de klas, in de buurt, in het land en in de wereld. Maar hoe help je ze daarbij? Hoe zorg je dat zij hun blik verruimen en met een open blik de wereld om hen heen betreden? Kortom; hoe maak je je leerlingen internationaal competent?

We bieden verschillende trainingsvormen aan over Wereldburgerschap in het primair onderwijs. De trainingen zijn op maat, dat betekent dat we de inhoud van de training afstemmen op de wensen en behoeften van jouw team of bijeenkomst.

  • Lezingen;
  • Workshop bestemd voor leerkrachten (gericht op het ‘hoe’);
  • Studiedag voor schoolteams op de school zelf.

Hieronder een overzicht van ons aanbod:

Lezingen

Organiseer je een conferentie of een bijeenkomst? Wij bieden lezingen aan over wereldburgerschap. Bijvoorbeeld over het belang van wereldburgerschap in het onderwijs, en de relatie met burgerschap, internationalisering en global competency. 

Workshop voor leerkrachten

In deze workshops gaan we in op hoe je wereldburgerschap inpast in je onderwijs. Welke activiteiten kan ik als leerkracht inzetten om van mijn leerlingen wereldburgers te maken?

Studiedag voor schoolteams op de school zelf

Scholen willen leerlingen graag voorbereiden op een internationale en dynamische maatschappij. Tijdens deze studiedag leer je hoe jouw school daar een bijdrage aan kan leveren en hoe je leerlingen competenties op dit gebied mee kunt geven. Samen met je collega’s ontwikkel je een gemeenschappelijke invulling van het begrip wereldburgerschap. Als team formuleer je ambities en bedenk je concrete activiteiten op dit terrein.

Datum en locatie

De studiedag vindt bij jou op school plaats. We kiezen samen een geschikte datum.

Aantal deelnemers

Lezingen en workshops: in overleg.

Studiedag: De training is bedoeld voor  schoolteams. Er mogen zoveel deelnemers meedoen als je zelf wilt. Zijn er meer dan 26 deelnemers? Dan komen we met twee trainers naar je school.

Duur

Lezingen en workshops: in overleg.

Studiedag: 1 dag. Als je wilt, kunnen we een voortgangsgesprek inplannen met de directie en de coördinatoren/leden van de werkgroep. Het gesprek duurt ongeveer anderhalf uur en vindt ook bij jou op school plaats.

Prijs

Op basis van offerte

Voor: Schoolteams in het basisonderwijs
Duur: 1 dag
Prijs: Op basis van offerte
Sluit aan op: E-learning Wereldburgerschap

Neem contact op