Contactpersoon module

Profielfoto van Yeelen de Jong
Yeelen de Jong

Wil je meer informatie of langskomen op gesprek, mail dan met ons.

Naar overzicht
CLIL in het primair onderwijs

Nuffic Academy
Kortenaerkade 11
2518 AX Den Haag
www.internationalisering.nl


CLIL in het po

Wat is CLIL? Is dat gewoon de aardrijkskundeles of de gymles, maar dan in het Engels, Duits, Frans of een andere vreemde taal? Kan dat wel in het po, een zaakvak in een vreemde taal? Welke ervaringen zijn er al met CLIL in het po? En wat is jouw rol als leerkracht bij CLIL? Op dit soort vragen geeft deze paragraaf antwoord.

Door CLIL-onderwijs krijgen leerlingen zaakvakonderwijs in een vreemde taal.

Misschien ken je CLIL van (tweetalige) middelbare scholen of van internationale schakelklassen, maar CLIL is ook geschikt voor het basisonderwijs. Met CLIL werk je aan de algemene kennis en taalvaardigheden van je kinderen. Het kan ook een goede manier zijn om te gaan werken aan een doorlopende leerlijn binnen de school en met middelbare scholen in de buurt.

Hier vind je een aantal video’s waarbij CLIL-lessen aan leerlingen van verschillende leeftijden uit verschillende landen wordt aangeboden. Deze kun je bekijken om een eerste indruk te krijgen van CLIL. Je kunt de video kiezen die je het meest aanspreekt of van alle drie een stukje bekijken. Let op de overeenkomsten en verschillen in leeftijd van de kinderen, de aanpak van de leerkracht en de taal.