Contactpersoon module

Profielfoto van Laura
Laura Dekker

Wil je meer informatie of langskomen op gesprek, mail dan met ons.

Naar overzicht
Erasmus+ PO/VO Aanvraagassistent voor Accreditaties

Nuffic Academy
Kortenaerkade 11
2518 AX Den Haag
www.internationalisering.nl


Erasmus+ PO/VO Aanvraagassistent voor Accreditaties

Welkom
In het nieuwe programma Erasmus+ 2021-2027 is het voor onderwijsorganisaties en -instellingen mogelijk om een accreditatie aan te vragen. Organisaties of instellingen die in het bezit zijn van een Erasmus Accreditatie hoeven niet meer jaarlijks een inhoudelijke projectaanvraag te doen. Een aanvraag voor budget voor mobiliteit van leerlingen en personeel is dan voldoende.

Met een Erasmus Accreditatie laat een organisatie zien dat het ervaring heeft met internationalisering en daar de komende jaren verder mee aan de slag wil. Een accreditatie maakt het aanvragen van mobiliteitsprojecten voor onderwijspersoneel en leerlingen binnen Erasmus+ in de toekomst makkelijker. Het geeft onderwijsorganisaties de ruimte om in hun eigen tempo de internationale activiteiten verder uit te bouwen.

Er zijn twee soorten accreditatie. Je kunt zowel voor een individuele school als namens een consortium van scholen een accreditatie aanvragen. De aanvraagformulieren van deze twee soorten accreditaties zijn verschillend.

Voor de aanvraagassistent voor een individuele accreditatie, klik hier.
Voor de aanvraagassistent voor een consortium accreditatie, klik hier.

Doel
Deze module helpt je bij het schrijven van een succesvolle accreditatieaanvraag door:

  • je mee te nemen in de aanvraagprocedure;
  • je conceptaanvraag kritisch tegen het licht te houden;
  • suggesties te geven om de aanvraag te versterken en te zorgen dat deze in lijn is met het schoolbeleid;
  • te zorgen dat de aanvraag voldoet aan de voorwaarden van Erasmus+.

Doelgroep
Deze module is bedoeld voor:

  • organisaties of instellingen in het primair, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs die een accreditatieaanvraag willen doen. Voor een overzicht van in aanmerking komende organisaties, klik hier.

Wil je een losse, niet-geaccrediteerde projectaanvraag voor het nieuwe programma Erasmus+ 2021-2027 doen? Zodra Call 2021 gepubliceerd wordt (november 2020) zal deze aanvraagassistent online komen.

Op de hoogte blijven van belangrijke info over Erasmus+? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Disclaimer: aan de informatie in deze module kunnen geen rechten ontleend worden. De aanvraagassistent is een aanvulling en extra dienstverlening van het Nationaal Agentschap en kan niet als vervanging van de officiële informatie worden beschouwd. De Erasmus+ Programme Guide is te allen tijde de officiële informatiebron.