Contactpersoon module

Profielfoto van Katrin
Katrin Pannekeet

Wil je meer informatie of langskomen op gesprek, mail dan met ons.

Naar overzicht
Kennismaken met LinQ - versterking Frans en Duits

Nuffic Academy
Kortenaerkade 11
2518 AX Den Haag
www.internationalisering.nl


Kennismaken met LinQ - versterking Frans en Duits

Welkom bij de module 'Versterken van Frans en Duits met LinQ'. Na het doorlopen van deze module heb je een goed beeld van de mogelijkheden van LinQ en van wat het LinQ-programma voor jouw school kan betekenen.

Sinds 2005 zoeken scholen die voortgezet onderwijs aanbieden samen met Nuffic naar manieren om hun leerlingen Frans en Duits op een vernieuwende, aantrekkelijke manier aan te bieden. Hieruit is LinQ voortgekomen.

Doelgroep

Deze LinQ-module is in de eerste plaats bedoeld voor docenten Frans en Duits. Als coördinator internationalisering of leidinggevende ben je ook van harte welkom.

Doelen van LinQ

In Nederland wordt een goede beheersing van het Engels de laatste jaren als vanzelfsprekend gezien. Dat geldt echter niet (meer) voor onze buurtalen Frans en Duits, terwijl deze twee talen op sociaal-economisch en cultureel gebied nog steeds van groot belang zijn. LinQ geeft die talen in het voortgezet onderwijs een impuls.

Wat biedt deze module je?

Nadat je deze module hebt doorlopen

  • ken je de doelstellingen, didactische aanpak en kwaliteitszorg van het LinQ-onderwijs;
  • weet je hoe LinQ in de praktijk werkt;
  • kun je goed inschatten of LinQ ook op jouw school de talen Frans en Duits een impuls kan geven;
  • kun je de deskundigen van het LinQ-team bij Nuffic vinden voor meer informatie en overleg over deelname als LinQ-school.

Voorkennis

Voor deze module is geen specifieke voorkennis nodig.

Ben je na het doorlopen van deze module enthousiast geworden? Neem dan contact op met het LinQ-team van Nuffic via linq@nuffic.nl

linq