Starten met internationaliseren en wereldburgerschap op school

Internationaliseren en wereldburgerschap zijn containerbegrippen. Hoe geef je hier als docent echt invulling aan in je les? Wellicht denk jij dat andere docenten dit wel oppakken in hun les maatschappijleer. Maar hoe zorg je dat internationalisering iets van de hele school wordt?

Tijdens deze training vergroot je je expertise en versterk je je vaardigheden die nodig zijn om internationalisering vorm te geven bij jou op school en in je eigen lessen. Je krijgt praktische tips en tools mee, zodat je direct aan de slag kunt.

 

 

 

Je wilt graag starten met internationaliseren en wereldburgerschap, maar je weet niet waar te beginnen. Deze training biedt jou een goede eerste stap.

Het doel van de training is om na te denken over een visie en doelstellingen voor internationalisering en wereldburgerschap en om van daar uit een aantal  activiteiten te organiseren om te starten.. Door de praktische handvatten die tijdens deze training worden gegeven krijg je hulp bij het opzetten van deze activiteiten in een doorlopende leerlijn. Daarnaast weet de deelnemer na de training ook hoe hij/zij vanuit Nuffic en het Global Citizen Network geholpen kan worden.

De training bestaat uit 3 webinars.

Kerndoelen- en vragen in deze training:

  • Wat is de (persoonlijke/school) visie op internationalisering en wereldburgerschap?
  • Hoe start je met internationalisering en wereldburgerschap op school?
  • Hoe organiseer je activiteiten voor internationalisering en wereldburgerschap?
  • Wat is e-Twinning en hoe kan ik het inzetten?
  • Hoe kan Global Citizen Network / Nuffic ondersteunen?
  • Wat zijn de mogelijkheden voor subsidies?

 

Trainingsdata:

Dinsdag 6 oktober 2020 – webinar 1: 16.00 – 17.00
Woensdag 11 november 2020 - webinar 2: 16.00 - 17.00
Dinsdag 8 december 2020 – webinar 3: 16.00 – 17.00

 

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor docenten en coördinatoren internationalisering in het voortgezet onderwijs die weinig ervaring hebben met internationalisering en wereldburgerschap.

Aantal deelnemers: min. 6 deelnemer - max. 15 deelnemers.

Kosten: gratis voor leden van het Global Citizen Network*, niet-leden: 175 euro**

 

*Voor leden van het Global Citizen Network geldt dat per netwerkbijdrage één persoon per jaar vrijgesteld van kosten mag deelnemen aan de online training.

**Als een onderwijsinstelling besluit om binnen drie maanden na het volgen van de online training  ‘Starten met internationaliseren en wereldburgerschap op school’ lid te worden van het Global Citizen Network dan wordt het cursusgeld t.w.v. 175 euro van online training  ‘Starten met internationaliseren en wereldburgerschap op school’ met terugwerkende kracht eenmalig in mindering gebracht op de netwerkbijdrage van 1850 euro per jaar. De netwerkbijdrage is dan eenmalig voor dat jaar 1675 euro. Het cursusgeld zal niet op enige andere wijze gerestitueerd worden dan als korting op de netwerkbijdrage. Zie ook de aanvulling op de algemene leveringsvoorwaarden.

Stap 1 van 5

20%

Voor: Docenten werkzaam op het vmbo, havo en vwo die aan de slag willen met internationaliseren.
Data: 6 oktober, 11 november en 8 december 2020 van 16.00-17.00.

Soort training: Webinars.

 

Inschrijven