Masterclass Internationalisering

Hoe kun je vanuit internationalisering samenwerken met andere relevante beleidsterreinen? Hoe kun je meer invloed krijgen op beleidsontwikkeling en -implementatie? Wat zijn de effecten van internationaliseringsactiviteiten? Hoe ga je om met beleidsontwikkelingen rond inclusie, gelijke kansen en duurzaamheid? Welke rol kunnen Sustainable Development Goals (SDG’s) en mensenrechten spelen binnen het internationaliseringsbeleid van jouw instelling?

In deze masterclass verdiep je je in deze onderwerpen én in verschillende visies op internationalisering. Niet alleen omdat de vraag naar resultaten en opbrengsten in het maatschappelijke debat steeds vaker terugkomen, maar ook om binnen je instelling met nieuwe argumenten de discussie te kunnen voeren en invloed uit te oefenen.

In deze tweedaagse masterclass gaan we aan de hand van voorbeelden uit de praktijk met elkaar in discussie gaan. Deelnemers kunnen voorafgaand aan de masterclass aangeven of er specifieke onderwerpen zijn waarover zij meer willen weten of verder over willen discussiëren. 

Onderwerpen die in ieder geval aan bod komen tijdens deze masterclass: 

  • laatste ontwikkelingen in internationalisering van het onderwijs;
  • Sustainable Development Goals (SDG’s); 
  • effecten van internationaliseringsactiviteiten; 
  • dilemma’s rondom internationalisering.

Leerdoelen 

Na afronding van deze training  

  • kun je jouw kennis en ervaring binnen internationalisering van het hoger onderwijs omzetten in concreet beleidsadvies; 
  • weet je welke ontwikkelingen er spelen in Nederland, Europa en de rest van de wereld en wat de trends zijn; 
  • kun je analyseren hoe deze trends en ontwikkelingen van invloed kunnen zijn op internationalisering binnen een hogeschool of universiteit en kun je de koppeling maken naar het beleid van jouw faculteit of instelling. 

Voor wie? 

Deze masterclass is gericht op bijvoorbeeld beleidsadviseurs en senior medewerkers van international offices met minimaal vijf jaar ervaring met internationalisering bij een hogeschool of een universiteit.

Je hebt basiskennis over internationalisering van het hoger onderwijs, onder meer over Erasmus+, beurs- en financieringsmogelijkheden voor staf- en studentenuitwisseling, internationalisation@home, internationalisering van het curriculum, joint programmes etc. Op deze onderwerpen gaat de training dan ook niet meer specifiek in. 

Datum & locatie  
18 & 19 januari 2021. Deze training is vol! Meld je aan via “houd mij op de hoogte” voor de reservelijst.

Nuffic
Kortenaerkade 11
2518 AX Den Haag 

Groepsgrootte 
8-12 deelnemers 

Duur 

Twee dagen. Met op de eerste dag een aansluitende borrel.  

Prijs
€ 1499,- p.p. (incl. lunchkoffie-thee arrangement & borrel).

 

Voor: beleidsadviseurs en senior medewerkers van international offices met min. 5 jaar ervaring. 
Duur: twee dagen
Data: 18 & 19 januari 2021. Deze training is vol! Meld je aan via “houd mij op de hoogte” voor de reservelijst.
Prijs: € 1499,- p.p.

Houd mij op de hoogte