Ontwikkeling van joint-/double degree-programma’s

Deze training is bedoeld voor medewerkers van hogeronderwijsinstellingen die voor het eerst joint-/double degree-programma’s willen opzetten. Je leert met welke aspecten je rekening moet houden bij het opzetten of managen van een joint programme. Tijdens interactieve sessies worden de best practices en de valkuilen besproken.

 

Werkwijze

Neem vrijblijvend contact met ons op om je wensen te bespreken. Hierna stellen onze trainers in overleg met jou op basis van de behoeften van jouw organisatie een programma en offerte op.

Onderwerpen

De training kan zich richten op de volgende onderwerpen:

  • De nationale wetgeving rond joint programmes
  • Voordelen van joint programmes
  • Joint programme ontwikkeling: met welke aspecten moet je rekening houden
  • Joint programme management: met welke aspecten moet je rekening houden
  • Kwaliteitszorg van joint programmes
  • Erkenning van joint programmes

Leerdoelen

Voorafgaand aan de training stel je samen met de trainer de leerdoelen en het programma op. Je kunt precies aangeven over welke onderwerpen je meer wil weten en de training toespitsen op de context van jouw hogeschool of universiteit.

 

Om onze staf bij te scholen in het onderwerp “joint programmes” hadden we de Nuffic gevraagd om een training op maat te geven op onze HAN campus in Arnhem. Het is een taai onderwerp, waarbij veel informatie over wetgeving en regels voorbij komt, maar de trainers zijn er in geslaagd om de groep actief en betrokken te houden. Theorie werd afgewisseld met praktijkervaringen, ook van de HAN, en er was veel ruimte voor vragen. De trainers waren zeer deskundig. Omdat de deelnemersgroep heterogeen was (docenten, kwaliteitsmedewerkers, onderwijskundigen en internationaliseringsbeleidsmedewerkers, van verschillende faculteiten) waren de vragen en invalshoeken zeer divers en werd er ook op die manier veel van elkaar geleerd. Een training die we graag samen met Nuffic nog eens aan onze staf willen aanbieden!

Sabine Maresch, senior beleidsmedewerker internationalisering

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Voor: Hoger onderwijsinstellingen, (internationale) organisaties en Nederlandse ministeries
Duur: In overleg te bepalen, minimaal 1 dag
Taal: Nederlands of Engels
Locatie: Op de eigen locatie (in-company) of een andere in overleg gekozen locatie
Prijs: Op basis van offerte

Neem contact op