Ontwikkeling & management van joint programmes

Deze training maakt je bewust van alle relevante aspecten waarmee je rekening moet houden bij het ontwikkelen en managen van internationale double degree en joint programmes op bachelor- en masterniveau. Je leert de juiste wegen te vinden om een overwogen advies te kunnen geven over internationale joint programme ontwikkeling.

In deze training komen praktische dilemma’s, voorbeelden en benaderingen aan bod. Hoe ga je bijvoorbeeld om met verschillende collegegelden? En wat zijn de regels rondom accreditatie van joint programmes?  In deze training is er veel ruimte voor discussie en inbreng van ervaringen van deelnemers.

Werkwijze

De training bestaat uit plenaire sessies met discussies en praktisch groepswerk rond een case study. De sessies worden gezamenlijk gegeven door de twee trainers die elkaar afwisselen en vanuit de theorie en praktijk aanvullen. Deelnemers kunnen vooraf aan de training aangeven wat hun specifieke vragen zijn rond joint programme-ontwikkeling/coördinatie, zodat de trainers hier aandacht aan kunnen besteden.

Onderwerpen

De hoofdlijnen van het programma zijn als volgt:

 • Joint programmes: wat zijn het en wat kun je ermee?
 • Wet- en regelgeving
 • Joint programme ontwikkeling en management
  Inclusief onderwerpen als:
  -  key messages: met welke aspecten moet je rekening houden?
  -  praktische voorbeelden, dilemma's en oplossingen
  -  gezamenlijke studentenadministratie
  -  omgaan met verschillende collegegelden
 • Groepswerk rond een case study

Leerdoelen

Na deze training:

 • kun je de voor- en nadelen van een internationaal joint programme benoemen
 • zie je het belang van het hanteren van duidelijke definities van joint programmes en joint/double degree-programmes
 • ben je op de hoogte van de algemene trends rond joint programme-ontwikkeling in binnen- en buitenland
 • ken je de nationale wet- en regelgeving rond internationale joint programmes, met name rond het ontwikkelen van een nieuwe (gezamenlijke) opleiding en accreditatie
 • ben je op de hoogte van het nieuwe Europese kader rond kwaliteitszorg, accreditatie en erkenning van internationale joint programmes
 • heb je inzicht in de belangrijkste aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij het ontwikkelen en managen van een internationaal joint degree programme, moeilijkheden die zich kunnen voordoen en voorbeelden van good practice benaderingen om met deze moeilijkheden om te gaan

 

Er wordt op dit moment gewerkt aan een vernieuwde training joint programmes. Via de knop 'Houd mij op de hoogte' kan je je emailadres achterlaten zodat je als eerste geïnformeerd wordt over de vernieuwde training joint programmes.

Er wordt op dit moment gewerkt aan een vernieuwde training joint programmes. Via de knop ‘Houd mij op de hoogte’ kan je je emailadres achterlaten zodat je als eerste geïnformeerd wordt over de vernieuwde training joint programmes.

Houd mij op de hoogte